Over ontwerper

eric meijer3Ik ben geboren in Twente met haar fraaie coulissen landschap en doorzichten. De tuin niet direct in 1x 'weggeven' is zo mijn credo geworden.
Tuinen waren altijd al mijn passie. Van jongs af aan hielp ik mijn vader, die tuinen aanlegde, al met plantjes aandragen ed.
Als jongen struinend met de I.V.N. de bossen in, altijd op zoek naar ontluikende natuur. Ik was idealistisch en wilde van de wereld een mooier groen paradijs maken. Uiteindelijk tracht ik daar aan bij te dragen door op elke locatie een paradijsje te scheppen.

Na 13 jaar Ecologisch onderzoek (Instituut voor Plantenziektekundig Onderzoek Wageningen) en 4 jaar Klimaatonderzoek (KNMI) heb ik een studie Tuinarchitectuur gevolgd. Deze 2 werkgevers waren een mooie basis voor een ‘klimaatbestendige visie’.  Bij de National Trust (Engeland) hielp ik landhuistuinen in oude glorie te herstellen. (later vervolgstudies bij Ontwerp Instituut)
Werkte eerst als ontwerper voor een hovenier en startte in 2000 fulltime een onafhankelijk ontwerpburo.

ReclamebordDaarnaast werkte ik als vrijwilliger bij een bijzondere plantenkwekerij ('De Hessenhof') om mijn kennis van bijzondere planten nog verder uit te breiden.

Ik ben aangesloten bij TOG en geselecteerd voor TOP-ontwerpers (Tuinen.nl Ontwerpers Platform). Werk voor de aanleg samen met vakbekwame hoveniers (VHG) en voor de plantlevering met erkende kwekers.