Referenties

Hieronder enkele spontane reacties van klanten, voor wie we een tuinplan mochten maken:

Eric heeft onze tuin ontworpen. Het is nieuwbouw en we zijn dus van papier af gestart. Het ontwerp traject is prettig gelopen waarbij Eric een goede balans vindt in het uitdragen van zijn visie op tuinen en het luisteren naar de wensen van de klant. Onze tuin heeft een vrij bijzondere vorm (driehoekig, om de woning heen) en Eric is met een ontwerp gekomen waar we erg blij mee waren. Ook het beplantingsplan heeft Eric opgesteld wat ons goed is bevallen.
We hebben de tuin begin 2018 laten aanleggen door een hovenier uit de buurt en op dat moment zijn de papieren ontwerpen zichtbaar geworden. Deze zomer zijn alle planten goed aangeslagen en regelmatig zeggen we tegen elkaar hoe blij we zijn met het ontwerp van Eric: de balans tussen bestrating, vormen, gazon en plantvakken is erg goed geworden en we zijn hier gewoon super tevreden over.
Ook de nazorg is goed: We hebben de planten via Eric besteld en één grote plant is ondanks goede verzorging niet goed aangeslagen. Na contact heeft Eric deze plant direct vervangen door een goed exemplaar.
Eric is verder een prettige persoon in de omgang en hij heeft veel kennis van zaken. Wij kunnen iedereen aanraden om de investering in een goed tuinontwerp te doen en Eric Meijer is daarvoor echt aan te raden.
Fam. van der Mark

Toen ik hier kwam wonen was er vooral veel bestrating, een grasveld en stonden er tientallen roze hortensia's. Nadat ik 2,5 jaar geleden de sleutel van dit huis kreeg ben ik begonnen met de tuin. Lekker veel bloemen wilde ik, dus maakte ik borders, maar liet de structuur van de tuin nog intact.
Afgelopen lente dacht ik... Weg met die structuur! Lekker helemaal opnieuw beginnen. Samen met Eric heb ik vervolgens veel tuinen bekeken; welke tuinen vind ik mooi, welke planten, welke combi's... Ideeën opdoen, plannetjes maken.
Eric bedacht de oranje loper in m'n tuin, van cortenstaal dat zou uitlopen in een tafel... Zo Super! Met aan weerszijden enkel planten, veel meer groen, terrassen, een vuurplaats, mooie niet direct zichtbare hoekjes en de allermooiste plantcombi's!
De make-over is gestart. De tuin hebben we van het weekend leeggehaald. Het lijkt de Sahara wel! Morgen wordt het terras gelegd en de fundering voor de loper. Donderdag legt Arild Veld de stalen loper erin.  Zo Gaaf!
M. Mazarakis Arnhem

Hoi Eric,
Elk jaar wil ik je mailen om te zeggen hoe we genieten van onze tuin. En elk jaar vergeet ik het. Maar nu dan toch. Dank je wel hoe je onze tuin hebt ingericht. We beleven er het hele jaar plezier van. En als ik lekker op m’n terrasje zit dan ervaar ik mijn kleine tuin als groot. Kortom: ik geniet er enorm van. En dus erg blij mee.
Groet Dick en Jelly
Almere

Jouw website sprong er meteen uit door originaliteit en je visie op het gebruik van diepte en kleur in tuinen.
Ondanks de beperkingen van geringe afmetingen en de vaststaande basisopzet van de tuin, wist jij met jouw beplantingsplan er een mooi en gevarieerd invulling aan te geven. We waren meteen enthousiast over jouw ontwerp en konden niet wachten op het resultaat. Hoewel men zegt dat een tuin een paar jaar nodig heeft om tot wasdom te komen, zijn wij verrast dat acht maanden na de beplanting, wij nu al kunnen genieten van een mooie afwisselende tuin met veel kleur. In de zomer al aantrekkelijk voor bijen en hommels en nu in oktober met prachtige herfstkleuren. Een van jouw favorieten, bloedgras, kleurt schitterend tegen de achtergrond van de Choisya (Oranjebloesem) en Sedum. Achter, in de hoek van de tuin contrasteert de Perzische Slaapboom prachtig tegen de witte muur van de achterburen. Een paar planten waren niet opgekomen, maar dat was geen probleem want jij kwam snel met nieuwe, vervangende exemplaren. Dit alles belooft veel genieten de komende jaren!

Fam. DenHamer

Ha Eric,
Blij dat jij mijn tuinontwerp hebt gemaakt! nu heb ik een tuin waarin ik me thuis voel, die is ontworpen met veel gevoel voor wie ik ben, wat ik wil. Mooie ronde vormen en met materialen die ik zelf nooit had kunnen bedenken. Je kunt en durft buiten gebaande paden te denken waardoor er zo iets natuurlijks is ontstaan: mijn tuin!
In je review lees ik dat steeds; je luistert en kijkt zo goed naar de mens en zijn wensen waardoor er een ontwerp ontstaat waarin je je echt helemaal thuis voelt.
Samen met jou, het hoveniersbedrijf wat jouw ontwerp heeft uitgevoerd, heb ik nu een tuin waarvan ik nog jaren kan genieten!
Met veel dank, groetjes, Resie Utrecht

Hallo Erik,
Het is fantastisch wat je hebt gedaan !!!
Ik heb me gisteren uren verlustigd in je ontwerp en we zijn er hartstikke blij mee. Wat een gave om zo met ruimte te kunnen spelen. Wat ik heel vreemd vind en ook bijzonder is dat internet toch een medium blijkt waarin je jezelf kunt profileren. Meteen toen ik jouw site zag en je visie op natuur en tuinen vond ik die bij mij passen. (en ik heb er veel bekeken hoor…..) We zijn niet volgens een stappenplan te werk gegaan en de definitieve versie is meteen raak.
In het onderwijs zou jij omschreven worden als een visueel kinesthetisch persoon. Dat komt zelfs duidelijk naar voren in je taalgebruik. Je zegt letterlijk: je blik wordt weggevoerd en is het niet lekker om met blote voeten op het bedauwde gras te lopen. Dat is precies wat ik in een tuin wil zien. Het moet me raken en boeien. Schoonheid en gevoel. Heel hartelijk bedankt voor je werk !
(Eigenlijk zou je op je site een rubriek moeten maken met reacties…dan mag je mij er bij zetten…)
Groetjes Mevr. Beier Werkhove

echinacea pennisetum

Beste Eric,
wij genieten ontzettend van onze "verlengde woonkamer"!  Zo mooi ! Dank je wel, we zijn zo blij !  Hans.    Wageningen

Beste Eric,
Ik wil je laten weten dat de tuin prachtig in bloei staat en dat we erg tevreden zijn met het ontwerp wat je gemaakt hebt. We hebben hard gewerkt om in het voorjaar de vakken van grond en planten te voorzien, maar het resultaat mag er zijn !
We hebben echter nog wat vragen:
- Omdat het we geen vergunning krijgen voor het muurtje, willen we daar wat bomen en/of struiken planten. Welke?
- twee van onze oude fruitboompjes zijn omgewaaid en willen die vervangen.
Wat te doen zodat er wel een eenheid in de tuin blijft. Ik wil graag nog een afspraak met je maken om het e.e.a. te bespreken.
Met vriendelijke groet,
M. Scheurwater   Papendrecht

Hoi Eric,
...Sorry voor mijn gretigheid om allerlei vragen aan je te stellen, ik ben gewoon zo blij als je er bent omdat je zoveel liefde hebt voor en kennis hebt over alles wat met planten te maken heeft. En je verbonden bent met mijn tuin omdat je er veel voor doet en hebt gedaan. Dat is zo fijn om te delen.Ik wil dan zoveel weten en het in praktijk brengen.
In ieder geval heb ik direct uitgevoerd wat je me vandaag verteld hebt, ik leer ervan, schrijf het op zodat ik het weet voor volgende jaren. Dank dus!
Inge

Beste Eric,
Wat de tuin betreft: ik geniet dagelijks en ben nog steeds superblij ermee! Het wordt nu ook wat "weelderiger", zo het 2de jaar.
Al héél vroeg (eind maart) stond de vaste muurbloem enorm te bloeien ( en nog!), in de winter stond de Nandina met enorm veel bessen als mooie blikvanger en doet nu met nieuwe scheuten goed d'r best.
En dan de appelboom: ik heb er geen foto van, maar wat stond ze prachtig te bloeien! Met ook heel veel bloemen dus, een goeie voorbode voor een appelrijk jaar?
Kortom: hier klinkt een tevreden mens ( en dat ben ik niet zomaar..en ik heb ook wel weer geleerd om dingen meer de tijd te geven).
Groet, Prisca

Hallo Eric,
Het is nu najaar en er bloeit nog van alles in de tuin ondanks de planten pas deze zomer zijn geplant.
Wij zijn heel erg tevreden met de door jou ontworpen tuin met zijn rondingen, vormen en kleuren van de beplanting en het gebruikte materiaal (bestrating, waterbol, sfeerverlichting enz.) Heel mooi !
We zijn blij dat we met jou in zee zijn gegaan. Je website sprak ons meteen aan en na een persoonlijk gesprek was er de "klik". We kunnen niet wachten tot het volgende tuinseizoen, waarbij de tuin zich volop ontwikkeld en dan ook allerlei vogels, vlinders en bijen zal aantrekken. met vriendelijke groet,
Fam. Strijker te Rijssen

Hoi Eric,
Je hebt voor onze tuin een ontwerp gemaakt dat  is uitgevoerd door een Oosterbeeks tuinbedrijf. De eerste zomer was het nog een heel erg nieuwe tuin. Afgelopen zomer heeft de tuin zich verder ontwikkelt en hebben we daar echt van genoten!
In het voorjaar hebben de blauwe druifjes door de elfenbloempjes gebloeid en in de voortuin heeft de steenbreek met de Perzische mutsjes een wedstrijdje bloeien gedaan!
Het bloedrode siergras doet erg zijn best en als de lage zon erdoor schijnt lijkt het wel te gloeien!
Een grote verrassing was de zilverkaars. Hij maakte heel donkere mooie bladeren en we dachten: wat mooi, klaar. Maar hij ging door met een soort donkere aren maken en we dachten weer: goh, apart. Tot dat op een mooie dag die aren open begonnen te gaan en heel veel fragiele witte bloempjes te voorschijn kwamen, echt een klein wonder! Toen heb ik pas stil gestaan bij de naam. De bijen hebben er ook van genoten.
We zijn geen fanatieke tuiniers maar het is goed bij te houden.Het is een fijne leeftuin en we genieten er vooral van. Dus bij deze nogmaals bedankt.
Mevr. Faerber  Wolfheze

Artikelen:

• GROEI &BLOEI (10/19) 'Evergreen'
Artikel over mijn visie en klimaatbestendige tuinen.

• GROEI & BLOEI (9/3): "1 Tuin, 4x Anders".
Artikel met 4 ontwerpen voor 1 tuin, van 2 ontwerpers (incl. ons bedrijfsprofiel).

• 'KAVEL & HUIS' (12e jaargang nr1-5): "Alles in één keer goed".
Artikel over een door ons ontworpen tuin bij een herenhuis 30-er jaren stijl.